Udvalgt filmografi Anna van Deurs

Produktionsstøtte Odense Filmværksted

UNIKUM

Funktion: Instruktør & manuskriptforfatter

Primært dialogpræget og en krimi uden blod – hvordan skaber jeg som instruktør spænding i det? I processen med “UNIKUM” var mit fokus, hvordan de filmiske virkemidler hver især er med til at etablere en spænding. Her er korte eksempler fra filmen:

Framing

  •  I krimier afsløres morderen først til sidst. Indtil (07:11) vises værtinden kun skjult via spejle og afspejling i bordpladen (02:14). Det gør det svært for hjernen at placere hende og skaber på den måde en trussel. Det eneste ‘blod’ der optræder er lakken, der til sidst forsegler forfatterens død og det unikum, der er centrum for hele historien.

Colorgrading

  • Lakken er colorgradet ekstra rød. Dette for at give effekten af dryppende blod ud over et livsværk. Med colorgrading fjernede jeg også alle stærke farver og forstyrrende elementer, for på den måde at skabe troværdighed i værtindens rene og klassiske univers

Lyd

  • For at forstærke forfatterens irritation og sindstilstand, er der lagt lyden af en flue mod et vindue ved (00:50) og (03:58). Fraværet af lyde før (04:24), skaber en kaPOW effekt, da hun åbner skabet. En skinger undertone, der er så lav, at man knap bemærker det, taler til hvornår vi skal ekstra op på af sædet. 

Location & rekvisitter 

  • Med denne framing og ved at fjerne alle forstyrrende elementer fra bordet, bliver måltiderne symbolsk karakterens  “kampplads” (02:12) 

Lys

  • Her kunne filmen teknisk godt stå stærkere. “UNIKUM” er produceret uden støtte og med temaets eget udstyr. 

Fra “UNIKUM” til “KLIMAKRIGEREN”

At skabe film er et teamwork. Det er den vigtigste erfaring jeg som instruktør tager med fra arbejdet på “UNIKUM”. Da vi optog filmen, var vi var seks personer på set, men med både pre- og postproduktionen stod jeg selv for stort set alle funktioner. Det har på den ene side givet mig et godt indblik i, hvad det kræver være klipper, colorgrader osv. Set i bakspejlet ville det dog have været mere optimalt at inddrage folk med de rette kompetencer.

På “KLIMAKRIGEREN” prioriterer vi at hæve det tekniske niveau, så det matcher vores ambitioner. Her får vi brug for støtte og udstyr fra jer, så vi kan løfte opgaven. 

Hovedfokus er altså et stærkt team med en fælles vision og ambition. Som der står i ‘Den lille prins’: “Hvis du vil bygge et skib, skal du ikke kalde folk sammen for at tilvejebringe tømmer eller tilvirke redskaber. Du skal vække deres længes efter det store, åbne hav”. “

 I 2019 blev “UNIKUM” udvalgt til visning på filmfestival i New York, Times Square. Her gik “UNIKUM” gennem nåleøjet blandt næsten 2.000 film fra 50 stater og mere end 40 lande og deltog til All American High School Film Festival og Teen Indie Awards. Derudover blev den i 2018 Semi-finalist ved Newark International Film Festival.

Teen Indie Awards 2019

Kings Theater, New York